NieuwsCovid-19

Begin van het jaar had niemand kunnen voorspellen dat de wereld op z'n kop zou staan. We waren gewend om overal grenzeloos heen te kunnen reizen. Door de pandemie is deze onbezorgde houding minder zorgeloos geworden. Graag houden wij u op de hoogte van de actuele status per bestemming. 

 

Bekijk hier de laatste update omtrent het reisadvies. 
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland

 

 

 

Covid-19 richtlijnen in het vervoer

Zoals u weet kunnen en mogen we weer op reis naar binnen- en buitenland. Houd er echter rekening mee dat de komende tijd het reizen anders zal verlopen dan u gewend bent. Zowel in het vliegtuig, de touringcar, de accommodatie, het restaurant en bij bezienswaardigheden zult u te maken krijgen met bepaalde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder kunt u enkele van deze richtlijnen lezen. 

Reizen per vliegtuig
De luchtvaartsector wordt gekenmerkt door zeer intensieve (internationaal gereguleerde) veiligheidsprocessen en dat is de reden dat op de luchthaven de norm van 1,5 meter niet overal en te allen tijde gegarandeerd kan worden. Daarom gelden er aanvullende regels:

  • u bent alleen welkom op de luchthaven als u geen klachten hebt.
  • u dient een ingevulde gezondheidsverklaring bij u te hebben.
  • in wachtrijen, bij het inchecken en bij security checks dient u een mondkapje te dragen.
  • tijdens het boarden en tijdens de gehele vlucht draagt u een mondkapje.

Reizen per touringcar
Ook voor het vervoer per touringcar zijn er richtlijnen opgesteld, welke zijn gebaseerd op de overheidsadviezen en deel op de regels die gelden in het openbaar vervoer, aangevuld met enkele branchespecifieke zaken. Deze richtlijnen gelden in de touringcar en op instap- en uitstapplekken. 

  • stap niet in wanneer u klachten heeft.
  • tijdens de gehele rit draagt u een mondkapje (dit geldt voor personen vanaf 13 jaar).
  • u dient een ingevulde en ondertekende gezondheidsverklaring in te leveren bij de ritorganisator ofwel vervoerder.
  • loop niet in de touringcar, zodat u altijd zo ver mogelijk bij elkaar vandaan blijft. 
  • houd altijd 1,5 meter afstand tot de chauffeur, dit geldt óók voor kinderen.
  • alleen de chauffeur stapt in via de vooringang, de passagiers gebruiken de middendeur (bij  enkel een vooringang stapt de chauffeur als laatste in).

Naast aanvullende regels die gelden tijdens het vervoer van uw reis zullen er ook regels zijn opgesteld door onder andere uw accommodatie. Hierover kunt u meer informatie opvragen bij DGS reizen. 

Tot slot, wordt u aangeraden u voorafgaand aan de reis goed te informeren over de regels op vliegveld, in het vliegtuig, in touringcar en in het land van bestemming. Bovenstaande regels kunnen in bepaalde landen of regio's anders zijn. Ook kunnen bovenstaande regels elk moment weer veranderen. 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt dgsreizen.nl gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.